Een ontmoeting met Marco

Van hoofd naar hart

Tijdens 20 jaar (interim)manager en opleidingsdeskundige groeide mijn wens om mensen meer op persoonlijk vlak te coachen. Bovendien is het mijn drive om de ander het maximale uit zichzelf te laten halen. Daarom ben ik, om mijn (onze) idealen te realiseren, in 2001 samen met Jacquelien InsideOut begonnen. Een mooi centrum waarin we mensen motiveren, stimuleren, inspireren en begeleiden op weg naar zichzelf.

Vervolgens ontstond het realiseren van een volgende droom

In december 2010 diende een volgende stap zich aan, namelijk ons eigen opleidingsinstituut. Vanaf 2012 werd dit gevolgd door het ontwikkelen van het Breathfulness concept. Daarna werd vanaf 2015 de nieuwe dimensie van het enneagram – de levensfasen – gerealiseerd. Intussen hebben we dit vormgegeven in de boeken over Breathfulness, alsmede ook in diverse cd’s en meditaties op de Breathfulness APP.

Mijn leven te leven zoals het werkelijk bedoeld is is een belangrijke motivatie en drijfveer voor mij!

Het inspireert me om mensen bewustwording te geven over hun levenspad. Zoals Monique, deelneemster aan een workshop schreef: Vorige week heb ik samen met een vriemdin de workshop Ennegram en de levensfasen gevolgd bij Marco. Een bijzonder leuke en leerzame avond om eens te snuffelen aan het enneagram. Er waren heel wat “Oh ja!” momentjes, als hij de levensfases verhelderde met voorbeelden. Ik heb veel over de belangrijke puberfase waar ik nu met mijn gezin in zit. Marco geeft de workshop op een enthousiaste en duidelijke wijze. Écht een aanrader!

Mijn intuïtieve coaching is relativerend en voorzien van humor. Indien nodig creëer ik openingen door een proactieve coachstijl, die prikkelend en ontwapenend is.

Helderheid creëert vooruitgang

Cliënten noemen mijn wijze van coaching ook wel helder.coaching, omdat ik straight ben waar het straight moet zijn. Ik ben helder waar helderheid en duidelijkheid gewenst is. Ook zet ik ‘punten’ om niet in oneindige of afleidende verhalen te belanden. Daarnaast leg ik niet mijn advies op, maar laat het antwoord bij de cliënt zelf naar boven laat komen. Heerlijk vind ik het om op deze wijze mensen te coachen en te begeleiden. Daarnaast zijn zuiverheid en integriteit belangrijke waarden voor mij. Mede om de mannelijke energie in balans te brengen met de vrouwelijke energie.

Irma deelde haar ervaring als volgt: Vorig jaar zomer stond ik voor mijn boekenkast en zag het boek van Marco de Jager over de kracht van ademen. Ik pakte het eruit en ben het meteen gaan lezen. Het boek klopte volledig voor mij en dus voelde ik dat ik naar Marco toe wilde gaan. Ik had geen specifieke hulpvraag, maar voelde dat dit goed was voor mij.
Ik heb meerdere sessies gehad bij Marco. Ik ademde per keer op een thema wat voor mij speelde op dat moment. Er is heel veel naar boven gekomen! Veel onverwerkte boosheid en verdriet, maar ook diepe stukken waarvan ik me niet bewust was dat het mij zo belemmerde in mijn dagelijks leven. Er is zelfs naar boven gekomen wat mijn taak als ziel is op deze aarde. Hoe waardevol? Ik heb de weg weer naar mijn bron gevonden en daar ben ik enorm dankbaar voor. Mijn lichtje is weer aangegaan en ik krijg sindsdien ook veel complimenten dat ik straal, zachter ben en rustiger. Zelf voel ik me ook rustiger EN krachtiger. Dank je wel Marco voor je liefdevolle, diepe en authentieke begeleiding. En ik kom zeker weer terug, maar voorlopig even niet, want ik hoef alleen nog maar te stralen. ❤️🙏🏻✨

Naast individuele coaching geef ik samen met Jacquelien diverse workshops, de Retreat en de opleidingen. Naast Jacquelien die trainingen geeft specifiek voor vrouwen, geef ik vanuit het thema Van hoofd naar hart specifieke trainingen voor mannen.

Training voor mannen – van hoofd naar hart

Het is een tijd waar individualisering, maar ook verbinding ‘hot is’, hoewel individualisering en verbinding elkaars tegelijk tegenpolen lijken te zijn. Veel mannen zoeken, bewust of onbewust, naar vervulling. Ze lopen rond met veel (levens)vragen en/of (lichamelijke/ mentale) klachten. Daarom mag er ontdekt worden dat je via verbinding met je eigen kern pas werkelijke met een ander kunt verbinden. Het inspireert mij om steeds meer (zeer) mannelijke mannen in contact te brengen met hun hart, intuïtie en gevoel. Dan kunnen zij zich werkelijk gaan verbinden met de ander.

Kernwoorden voor die mij typeren zijn: vertrouwend, creëren van verbindingen (bruggen), spiegelend, energiek en dynamisch.

Als er balans ontstaat tussen een vitaal lichaam, een wijs hoofd en een liefdevol hart vormen kracht, wijsheid en liefde samen dé drijfveer in je leven.

Contactformulier Marco

Aanhef

4 + 11 =