Het verzet opgeven…

Tijdens het verdiepingsweekend Ontmoet de kracht van je vrouw zijn nemen we de vaderwond en de invloed hiervan op je leven onder de loep. De (voor)ouderlijke lijnen hebben een sterke invloed op onze huidige levensloop. Het zijn krachten die ons ondersteunen, maar ook verwondingen die ons tegen houden om te zijn wie we werkelijk zijn. Vaderwond of moederwond klinkt misschien heel zwaar, maar het zijn die patronen die ons vasthouden in niet-verwerkte zaken. Het is soms moeilijk om onderscheid te maken tussen de moederwond en vaderwond omdat het elkaar sterk beïnvloedt, maar primair bij de vaderwond is vooral de invloed hiervan op mannelijke energie in jezelf en de relatie met mannen. Niet om je vader en andere mannen in je leven te beschuldigen, maar om de patronen te onderzoeken die veel invloed hebben op je leven. Wat ik steeds weer zie is dat er nog een diepe (soms verborgen) boosheid en pijn zit naar mannen.

Verborgen boosheid richt zich naar binnen en kan leiden tot lichamelijke klachten en depressie. Maar ook dat vrouwen hun eigen mannelijke energie vooral gebruikten of nog steeds gebruiken om hun ‘mannetje te moeten staan’, zich steeds weer vermannen om zich staande te houden, veel moeten of dwingend en veeleisend worden (ook naar zichzelf) en dit ook moe zijn. Vaak hoor ik zo’n diep verlangen naar rust. Ik kan niet meer, ik wil niet meer… Het raakt me hoe we hierdoor verwijderd geraakt zijn van onze ware vrouwelijke energie en onze vrouwelijke waarden als wijsheid, intuïtie en verbinding. Ons gevoel ontkennen of onvoldoende gebruiken met als gevolg vermoeidheid, burn-out, depressie etc.

In deze tijd zijn de vrouwelijke waarden zo belangrijk om een andere beweging in gang te zetten en het mannelijke meer tot rust te brengen. Dit verlangen leeft niet alleen bij vrouwen, maar ook bij mannen. Als vrouw spelen we hier een grote rol in door weer contact te maken met onze essentie en te luisteren naar onze innerlijke stem. Ons eigen tempo en ritme te vinden en niet meer zo afhankelijk te zijn van de buitenwereld en de druk die we onszelf opleggen. Dan komt onze ware kracht vrij en kunnen we, zonder te vechten, werkelijk een verschil maken.

Ik herken het zo goed, want ben zelf al lange tijd, zeker na de start met Breathfulness, door vele processen gegaan. Begin dit jaar diende zich nog iets aan wat ik tot die tijd had kunnen omzeilen, maar ik was het ‘vechten’ moe en heb mijn verzet opgegeven, heb de ruimte genomen voor mezelf om te onderzoeken wat er nog in mij leefde wat gezien wilde worden. Eigenlijk kon het niet, had ik ‘geen tijd’, maar diep van binnen was ik bang om stil te vallen en niet meer in beweging te komen. Bang dat alles in zou storten als ik het opgaf. Maar wat ik opgaf was het vechten en kwam in de werkelijke overgave. Door de overgave heb ik mogen ervaren wat ware mannelijke energie betekent en hoe het mij kan dienen en ondersteunen in het vrouw zijn. De stem van mijn ziel, mijn hogere weten, spreekt steeds duidelijker. Ik vind steeds meer vrede in mezelf, vertrouw op wat ik zie en voel en kan hier ook steeds meer naar handelen.

Hoe hoog de prijs ook was, hoeveel pijn het ook heeft gedaan, het is nu tijd vrede te vinden met het verleden en lief te worden voor jezelf, je eigen waarde te gaan zien en te stoppen om jezelf te vermannen. Dan kan de (innerlijke) mannelijke energie je ondersteunen, je grenzen bewaken, focus en kracht geven om je creatieve vermogens om te zetten in een vorm.


Wil je een melding wilt ontvangen als er een nieuw blog geplaatst is, stuur dan eenmalig een mail naar info@breathfulness.center met Blog in de onderwerpregel en we houden je automatisch op de hoogte.